Vårt hållbarhetsarbete

Under en trevlig fikastund med LFM30:s kansli fick vår hållbarhetsgrupp mer insikt i hur samarbetet inom LFM30 kan fungera för ett företag med Kreeras storlek och inriktning, samt hur vi kan växla upp vårt hållbarhetsarbete.

Det blev utöver detta väldigt intressanta diskussioner kring bredare frågor om hållbarhetsarbete i branschen och hur vi som konsulter kan bidra till att öka engagemanget för exempelvis klimatberäkningar och materialval.

Tack för besöket och för ert mycket viktiga arbete LFM30!

Välkommen Marcelo!

Vi är glada över att välkomna Marcelo till Kreera!

Marcelo är utbildad högskoleingenjör inom byggteknik med inriktning på väg- och trafikteknik och har sedan 2014 arbetat som konsult inom området. Han har bred erfarenhet som både handläggare och uppdragsledare inom trafikutredningsprojekt och har specialiserat sig på områden som trafikutformning av gatumiljöer, kapacitetsutredningar och vägplanering.

Invigning av ny lokaldel!

Efter en ledig påskhelg tar vi på Kreera nu nya kliv. Idag fick vi tillgång till vår nya lokaldel, renoverad och ombyggd helt anpassad för oss och våra behov.

Allt som allt blir det tre nya konferensrum, två samtalsrum, en ny fikadel, åtta nya arbetsplatser och lite till. Nu ska utrymmet inredas kreeativt med olika möblemang, mycket är bättre begagnat och införskaffat hos bästa soeco.

Men först börjar vi med invigning och Kreeralunch för hela gänget i sann inflyttningsanda - kalt, utan möbler och intaget direkt ur kartongförpackningen!

Glad Påsk!

Idag serveras smarrig påskfrukost på kontoret och vi önskar er en trevlig helg! Hoppas att ni får njuta av lite välförtjänt ledighet.

Efter påsk är vi tillbaka med ett par spännande nyheter! Håll utkik här och på vår LinkedIn-sida för att ta del av resan framåt.

Studenter från SLU på besök!

Idag fick vi fint besök av ett gäng studenter från SLU. De går första året på landskapsingenjörsprogrammet och läser sin första projekteringskurs där vi bidrar med vår kunskap. Därför passade det bra att besöka oss för att få en inblick i arbetslivet. Haochun berättade om några projekt och visade bland annat hur vi arbetar med 3d-modeller.

Björn, som är vår områdesansvarig för projektering, gav en rundtur på kontoret och visade upp arbetsmyran .- som precis som vi på Kreera är en samhällsbyggare.

Sedan flera år tillbaka har vi på olika sätt deltagit i undervisningen på SLU Alnarp vilket vi tycker är jättekul! Det är alltid roligt att få dela med sig av praktiska exempel och ge en första inblick kring hur det funkar i verkligheten.

Välkommen Musaj!

Vi avslutar året 2023 på ett positivt sätt genom att hälsa vår nya kollega Musaj varmt välkommen!

Musaj har närmare sex års erfarenhet inom VA-projektering med fokus på detaljprojektering och förprojektering. Hans intresse för VA väcktes under tiden han arbetade som rörläggare/VVS-montör innan han valde en ny riktning i yrkeslivet.

Han har omfattande erfarenhet från exploaterings-, förnyelse- och saneringsprojekt från både kommun och konsultsidan, senast från AFRY.

Kreera på kart- och GISdagen

I torsdags förra veckan var Kreera på Kart- och GISdagen i Malmö. Kart- och GISdagen anordnas av intresseföreningen SAM GIS Skåne och hade i år tema Samhällsbyggnad och samhällsplanering. Förutom att lyssna på flera intressanta föredrag om bland annat kartläggning av anspråk på jordbruksmark i Skåne och hur Lunds kommun arbetar med AI i samhällsbyggnadsprocessen höll vår kollega Lottie Carlsson ett fördrag från Kreeras sida om GIS som projekt- och samrådsverktyg för lokaliseringsutredningen för förbifart E22 Bergkvara.

Lottie berättade om hur Kreera använt ArcGIS online för att skapa en samordningsmodell i form av en interaktiv karta där projektgruppen bidrog med information och använde kartan som arbetsverktyg. Story maps användes för att skapa en hemsida för det digitala samrådet. Ett mycket smidigt verktyg för att underlätta den viktiga dialogen med intressenter.

Det blev en bra dag med många intressanta diskussioner!

Lottie Carlsson är utbildad landskapsarkitekt från SLU, Alnarp och är en av våra kollegor som arbetar med GIS.

Kreera i fält: Landskapskaraktärsanalys för Lunds kommun

Kreera genomför för närvarande en landskapskaraktärsanalys (LKA) för Lunds kommun. Det betyder att vi enskilda dagar flyttar ut kontoret och ger oss ut på befaring! Innan snön kom besökte vi i stort sett varje hörn av kommunen under en dag. En vecka senare gjorde besökte vi Genarp, där vi gör en mer detaljerad LKA i och med kommunens arbete med ny FÖP.

En landskapskaraktärsanalys är en metod för att systematiskt undersöka och holistiskt förstå de olika aspekterna av ett landskap. Analysen används som grund för olika planeringsprocesser.

Klingavälsåns flodplan

Utsikt från platån vid Hardeberga

På jakt efter Höje ås källa

Genarps kyrka som byns självklara landmärke

Träddagarna

Under de senaste dagarna deltog medarbetare från Kreera i Svenska Trädföreningens Träddagar, en årlig tvådagarskonferens för alla som på något sätt arbetar med träd. Med både internationella och svenska föreläsare gav evenemanget insikter kring trädvård och stadsplanering.

Under konferensen diskuterades metoder för att ta hand om befintliga träd och skapa gynnsamma förutsättningar för att nya träd ska kunna etablera sig. Möjligheten att utbyta tankar och erfarenheter med branschkollegor var såklart också, som alltid, väldigt kul! Från dagarna hämtades inspiration och ny kunskap att ta med i det dagliga arbetet!

Kreeralunch

En gång i månaden har vi en extra speciell lunch - vår "Kreeralunch"

På vår arbetsplats är trivseln ett motto. Kreeralunchen är ett tillfälle att ta en paus från arbetsdagen och dela idéer. Denna kultur speglar sig även i vårt arbetssätt, kreeraprocessen, som bygger på samverkan och grundar sig i en stark tro till kreativiteten, där alla tankar är tillåtna. Vi tror att dessa gemensamma stunder bidrar till ökad produktivitet och en positiv arbetsmiljö.

Tack till alla fantastiska kollegor - tillsammans skapar vi en arbetsplats där vi trivs och blomstrar!